Meistä

Millainen seurakunta olemme?

Jeesus sanoi, minä olen Tie, Totuus ja Elämä! Aikamoista! Voiko noin edes sanoa? Jos voi, niin tuossa on mies, jolle elämän mysteerit ovat selviä! Häneen kannattaa tutustua, josko minullekin selviäisi oman elämäni mysteeri? Miksi olen? Onko minulla jokin tehtävä? Tätä mysteeriä me haluamme olla seurakuntana avaamassa Jeesuksen avulla.
Ymmärrämme, että Jeesus odottaa meiltä itsensä seuraamista. Jo eläessään maan päällä hän kutsui ihmisiä seuraamaan itseään. Mitä hänen seuraamisensa tarkoittaa 2000 vuotta hänen elämänsä jälkeen? Sitä olemme tutkimassa. Haluamme tuntea Jeesuksen ja uskomme hänen muuttavaan voimaansa. Olemme valmiita lähtemään liikkeelle uskossa Jeesukseen ja siihen mitä hän on meidän puolestamme tehnyt. Olemme nähneet ja kokeneet hänen muuttavan voimansa.

Jeesus kutsui seurakuntaa omaksi ruumiikseen. Aikamoista sekin! Kun Jeesus eli maan päällä fyysisesti, hänen seuraamisensa oli olla häntä lähellä. Jeesuksen sanojen mukaan seurakunta on hänen ruumiinsa. Jotta voit olla häntä lähellä tänä päivänä, sinun täytyisi olla osa seurakuntaa. Voisiko se olla näin? Ovatko sinua askarruttaneet kysymykset elämän tiellä? Oletko kiinnostunut kuulemaan ja jakamaan ajatuksia kanssamme? Tuo mies ei jättänyt meitä oman onnemme nojaan, vaan jätti meille sanansa (ohjeensa) ja tavan toimia yhdessä (seurakunta). Olet tervetullut tutustumaan kanssamme Jeesukseen ja löytämään vastauksia, jotka muuttavat maailmaa.

Riihimäen Vapaaseurakunta on ollut tiellä vuodesta 1925. Olemme osa Suomen Vapaakirkkoa, joka on vaikuttanut maassamme jo yli 120 vuotta. Olemme toimineet historiamme aikana pääasiassa vapaaehtoisvoimin. Nyt meillä on täysiaikainen työntekijä!

Suomen Vapaakirkon uskontunnustus

Suomen Vapaakirkon opilliset periaatteet

SEURAKUNTAMME NÄKY ON TIIVISTETTY KAHTEEN SANAAN:
SEURAKUNTA ELÄMÄÄN!

Haluamme olla seurakunta, josta kumpuaa elämää ympäristöömme. Haluamme rakentaa hyvää elämää, olla elinvoimainen ja jokaista ihmistä kohtaava. Tämä on mahdollista, kun olemme yhtä Jeesuksessa. Hän on kaiken elämän antaja ja Luoja. Hänen avullaan pystymme rakastamaan ja muuttamaan maailmaa rakastavammaksi.

YDINARVOJAMME OVAT:

Kohtaaminen, perheenomaisuus ja tahto uudistua. Arvojemme kautta haluamme palvella ja rakastaa.

Kiinnostuitko? Meistä olisi mahtava tavata juuri sinut!

Vanhimmisto

Vanhimmistolla on hengellinen ja hallinnollinen vastuu seurakunnan toiminnasta yhdessä seurakunnanjohtajan kanssa. Yhdessä he johtavat seurakuntaa tavoitteenaan jokaisen seurakuntalaisen kasvu Jeesuksen kaltaisuuteen.
Vanhimmisto vastaa seurakunnan hallinnosta, taloudesta ja työntekijöistä.

Vanhimmistomme koostuu seuraavista henkilöistä:
Kaarlo Saxell, Puheenjohtaja
Elina Iittilä, Sihteeri
Soile Jokimies, Jäsen

Seurakuntalaisiamme

Jumala rakastaa jokaista ihmistä. Hän ei halua, että yksikään joutuisi kadotukseen. Seurakuntaan myös jokainen on tervetullut sellaisena kuin olet. Jumala ei aseta sinulle vaatimuksia. Saat tulla sellaisena kuin olet. Hän rakastaa jokaista.

Seurakunnassamme on kaiken ikäisiä ihmisiä, itseasiassa joka kymmeneltä aina kahdeksankymppisiin asti. Kyllä, olemme perhe, johon kuuluvat kaikenikäiset. On mieletön rikkaus kun meillä on suhde yli sukupolvien rajan. Se on voimavara elämässä puolin ja toisin.

Meitä on myös eri yhteiskunnan sektoreilta, johtajia, kädentaitajia, eläkeläisiä, opiskelijoita, koululaisia … Me kaikki olemme samaa perhettä. Jumalan väkeen mahtuvat kaikki ja kaikilla on tehtävä, jota kukaan muu ei voi täyttää.

Kiinnostuitko toiminnasta tai haluatko arvata ikkunoiden kuvaelman?

Oletko kiinnostunut liittymään mukaan johonkin ryhmään, tilaisuuteen tai toimintaan? Vai bongasitko meidän ikkunan arvoituksen? Tutustumme mielellämme sinuun. Laita rohkeasti viestiä ja olemme sinuun yhteydessä. Viestin vastaanottaa Jarkko Jokimies, Seurakunnan johtava työntekijä.

Heippa! Tervetuloa uudistuneille verkkosivuillemme. Huomioithan, että sivuston sisältö on vielä työn alla.