Kohtaamispaikat

Jumalanpalvelus

Sunnuntaisin kokoonnumme seurakunnan jumalanpalvelukseen klo 17.00. Kokoonnumme kahvilamaisessa tilassa ja rakennamme tilaisuutemme keskusteleviksi ja epämuodollisiksi. Aluksi juomme kahvit, jolloin meillä on mahdollisuus kohdata toinen toisemme. Opetuksessa haluamme antaa mahdollisuuden kysymyksille ja kommenteille. Uskomme on yhteinen ja olemme huomanneet, että Jumala avaa sanaansa monen suun kautta. Emme halua ylläpitää yksinpuhelua. Jokaisella on jotakin annettavaa.

Pienryhmät

}
ÄIJIS – Tiistaisin klo 18.30, parilliset viikot

Hei, mitä äijä! Urbaanin sanakirjan mukaan ”äijä” on nimitys mieshenkilölle ja meitä luojan luomia miehiä on monenlaisia. Me kokoonnumme Riihimäen Vapiksella joka toinen tiistai-ilta, parillisilla viikoilla, klo 18.30. Kutsu tulla mukaan on avoin, ja välillä perusjoukon lisäksi mukana onkin kävelyllään seurakunnan kohdalle sattuneita miehiä.

Tiistaiset iltamme koostuvat kahvittelusta, keskustelusta, miehenä olemisen eri aiheista, uskosta ja Raamatun pohjalta nousseista kysymyksistä. Seurakuntamme perusarvoihin kuuluu perheenomaisuus ja sellaisiksi olemme kokoontumisemmekin muokanneet. Miehet kun kokoontuvat, aiheina on usein koneet, moottorit ja moottoripyörät sekä mitä mies voi tuntea ja ajatella elämän eri vaiheissa. Raamatunkin mukaan miesten välisellä ystävyydellä on tärkeä osa elämässä.

}
DAAMIS – Tiistaisin klo 18.00, parittomat viikot

Daamikset eli naistenillat on omistettu rukoukselle, Raamatun tutkimiselle, ilojen ja surujen jakamiselle ja kohtaamisille Jumalan rakkauden ja kahvikupin äärellä. Niiden on tarkoitus olla hetken hengähdys kiireisen arjen keskellä, mutta varoituksen sana: saatat saada sieltä ystäviä, saatat päätyä mukaan hyviin keskusteluihin, saatat tulla siunatuksi monin eri tavoin ja saatat lähteä kotiin virkistyneenä ja täynnä intoa. Olet tervetullut mukaan juuri sellaisena kuin olet!

}
Kirjapiiri - kuukausittain keskiviikkoisin klo 18

Kirjat! Ovatko ne sinun intohimo? Meitä on muitakin. Kokoonnumme yhteen lukemaan hyviä kirjoja ja keskustelemaan niistä. Haluaisitko liittyä mukaan? Ole yhteydessä Päiviin tai Jarkkoon, jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan.

}
Rukous- ja ylistysilta kuukauden viimeinen keskiviikko klo 18.00

Aloitimme 31.8. rukous- ja ylistysillat uudella konseptilla. Haluamme sydämestämme kuulla Jumalan äänen. Haluamme tulla yhteen ja etsiä totisesti Jumalan kasvoja. Tätä olemme halunneet tietysti myös aikaisemmin, mutta nyt koitamme tiedostaa tämän vielä voimakkaammin. Tuomme iltoihin rukouksen rinnalle ylistyksen musiikin ja laulun keinoin. Pyrimme tällä tavalla auttamaan itseämme hiljentämään korvamme ja mielemme Jumalan äänen kuulemiselle. Kohdistamme rukouksemme niin, että voimme todeta myöhemmin millä tavalla Jumala vastasi rukouksiimme. Emme siis rukoile ”siunaa meitä” vaan paremminkin ”siunaa meitä antamalla meille jokapäiväinen leipämme”.

Joka sulkee korvansa Herran lailta, sen rukouskin on Herralle kauhistus. Sananlaskujen kirja 28:9

Matt. 6:7 ”Rukoillessanne älkää hokeko tyhjää niin kuin pakanat, jotka kuvittelevat tulevansa kuulluiksi, kun vain latelevat sanoja.

Etuoikeutemme on, että saamme ylistää Jumalaa ja keskustella hänen kanssaan! Tule mukaan kokemaan Jumalan Hengen läsnäoloa.

}
Lasten ja varhaisnuorten kirkko sunnuntaisin Jumalanpalveluksen aikana

Lasten ja varhaisnuorten kirkko sunnuntaisin Jumalanpalveluksen aikana.

Lasten ja nuorten kanssa ylistämme Jumalaa laulamalla yhdessä pienimmästä suurimpaan jumiksen aluksi. Sen jälkeen lapsille on oma, lyhyempi opetushetkensä. Lisäksi jokaisella kerralla pelataan, askarrellaan tai tehdään jotakin muuta mukavaa. Tule mukaan!

}
Pienpienpiirit

Näiden lisäksi meillä on pieniä 3-4 hengen ryhmiä, jotka on tarkoitettu syvällisen suhteen muodostamiselle. Niissä rakennamme Jeesuksen mallin mukaisesti lähemmän suhteen muutaman ihmisen kanssa, joiden kanssa jaamme elämäämme syvällisemmin sekä rakennumme yhteisestä uskostamme. Jos olet kiinnostunut tällaisesta ryhmästä, voit ilmaista sen sivuilla olevalla lomakkeella tai olemalla yhteydessä seurakunnan johtavaan työntekijään, niin katsomme sinulle ryhmän missä kasvaa Jumalan tuntemisessa.

Nuoret

}
Nuorten illat

Kokoonnumme joka tiistai klo 18 yhteen nuorten raamikseen, nuorten tiloihin alakertaan. Aluksi syömme jotain pientä ja kysymme kuulumiset. Sen jälkeen perehdymme Johanneksen evankeliumiin yhdessä keskustellen miten ymmärrämme Jumalan sanan. Jokainen saa harjoitella Raamatun sanan ymmärtämistä ja sen auki puhumista toinen toisillemme. Opimme siis miten lukea ja soveltaa Raamattua omaan elämään. Illassa on myös pelailua, leikkejä ja hengailua yhteyttä rakentaen. Jeesus on kutsunut meidät rakastamaan läheistämme. Tätä opettelemme yhdessä myös näissä nuorten illoissa.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, jos kaipaat keskusteluapua tai sinua painaa jokin huoli. Haluamme auttaa sinua.

 

}
Nuorten jumis jumalanpalveluksen yhteydessä sunnuntaisin klo 17

Nuorten jumis tapahtuu jumiksen opetuksen aikana ja sitä johtaa seurakuntamme nuoria palvelevat aikuiset vuorollaan. Tutkimme Raamattua yhdessä ja keskustelemme siitä nousevista kysymyksistä yhdessä nuorten kesken. Näin nuorten uskonelämän kysymyksille annetaan tilaa ja löydetään nuorten elämässä oleviin kysymyksiin vastauksia Raamatusta. Raamattu sanoo: ”Sinun sanasi on lamppu, joka valaisee askeleeni, se on valo minun matkallani.” Ps. 119:105 Raamattu opastaa ja näyttää meille tietä elämän matkalla, sillä Jeesus on kulkenut meidän edellämme tien, niin hän osaa opastaa meitä myös. Ja onhan hän luonut meidät! Eikö hänellä silloin ole vastaukset meidän kysymyksiimme?

Nuoret, minä kirjoitan teille: te olette voimakkaita, Jumalan sana pysyy teissä, ja te olette voittaneet Pahan. ♡ 1. Joh 2:14b