Lapset ja nuoret

Usko kuuluu kaikille. On upeaa saada tuntea Jumala, joka pyysi itse lapsia tulemaan luokseen. Ja on etuoikeus saada kasvaa uskossaan sitä kohti, millaiseksi Jumala on meidät tarkoittanut. Meidän seurakunnassamme lapset ja nuoret ovat tärkeä osa elämää, he ovat seurakunnan tulevaisuus. Lasten ja varhaisnuorten toiminta on sunnuntaisin jumalanpalveluksen yhteydessä. Heidän ohjelmansa on jaettu omiin ryhmiinsä.

Haluamme rohkaista heitä, vahvistaa heidän uskoaan ja antaa tukea arjen haasteissa. Iloitsemme heidän lahjoistaan ja taidoistaan, ja opettelemme yhdessä palvelemaan toisiamme.

Vuonna 2018, 2019 ja 2023 heinäkuussa, osa seurakuntamme varhaisnuorista oli Teen Street-leirillä Saksassa. Suunnittelemme matkaa myös tulevina vuosina. Nuoret keräsivät varoja matkaa varten mm. valmistamalla päivällistä srk:n yhteysaterialle, järjestämällä Pop Up-vohvelikahvilan yhdessä seurakunnan aikuisten kanssa sekä tekivät joulukortteja myyntiin.

Jumalanpalveluksissa ylistämme Jumalaa ensin laulamalla yhdessä pienimmästä suurimpaan. Sen jälkeen nuorille on oma opetus ja lapsille on oma, lyhyempi opetushetkensä. Lisäksi jokaisella kerralla pelataan, askarrellaan tai tehdään jotakin muuta mukavaa.

Jokainen on tervetullut mukaan sellaisena kuin on. Kannustamme sitoutumaan mukaan toimintaan antamalla jokaisella kerralla jumalanpalveluksessa mukanaolijoille erityisen talentin, ja kaksi kertaa vuodessa talenteilla voi hankkia itselleen jotakin mukavaa Talenttimarkkinoilta.

Tiistaisin kokoonnumme yhteen lukemaan Raamattua. Aivan! Jos Jumala on, kuka Hän sanoo olevansa ja Hän on päättänyt ilmaista itsensä Raamatussa, niin sitä on syytä lukea. Ja mikä on sen mukavampaa kuin lukea Raamattua yhdessä toisten nuorten kanssa. Raamattu avaa upeita keskusteluja ja tulet huomaamaan kuinka Pyhä Henki johtaa keskustelua. Tulet itsekin yllättymään siitä, mitä Pyhä Henki sinunkin ajatuksissa tekee. Tule mukaan. Uskon, ettet tule katumaan sitä aikaa minkä käytät Raamatun tutkimiseen. Tavataan Vapiksella!

 

Nuorten Be The Light -illat

Mitä illoissa tehdään? Ensinnäkin tutustutaan Jumalaan ja Raamattuun sekä toisiin nuoriin, rakennetaan ystävyyttä, jaetaan elämää, syödään, pelataan ja keskustellaan elämästä ja sen tarkoituksesta. Kyllähän elämällä täytyy olla jokin suurempi tarkoitus kuin vain hankkia ammatti, käydä töissä ja perustaa perhe ja sitten kuolla pois. Miten voisimme löytää suuremman tarkoituksen? Onko sellaista? Tervetuloa mukaan etsimään ja löytämään vastauksia elämän suuriin kysymyksiin! Näitä erityisiä ”juhla-iltoja” pyrimme järjestämään muutaman kerran lukukaudessa. Seuraa ajankohtaista -sivua. Siellä ilmoitamme, kun seuraava BTL -ilta on päätetty! 

Vapaakirkon valtakunnallinen toiminta

Suomen Vapaakirkon Lapsi- ja nuorisotyön Vapis.fi -sivuilta löytyy lisätietoja valtakunnallisesta toiminnasta. Suomen Vapaakirkko järjestää mm. kahdesti vuodessa 11-14 -vuotiaille tarkoitettuja valtakunnallisia Junnudynis-lastenleirejä sekä valtakunnallisia nuorten leirejä kuten Valtakunta -tapahtumaa Seinäjoella sekä Seuriksia 15-vuotiaille joka kesä.