Olemme Jumalan lapsia, meillä on koti, seurakunta. Seurakunta ei rakennu vain Pyhän Hengen voimalla, vaan Jumala kutsuu meitä osallistumaan työhön. Timo opettaa meille seurakunnan rakentumisesta Nehemian pohjalta. Nehemia sai viestin Jerusalemin tilanteesta, joka oli kauhea. 

”Ne, jotka ovat päässeet palaamaan tuohon maakuntaan, elävät siellä suuressa kurjuudessa ja häpeässä. Jerusalemin muurit ovat raunioina, ja sen portit on poltettu.” Neh 1:3

Nehemia suri, itki ja paastosi tilannetta ja huusi Jumalan puoleen. ”Herra, taivaan Jumala, sinä suuri ja pelättävä Jumala! Sinä pidät liittosi voimassa ja olet uskollinen niille, jotka rakastavat sinua ja noudattavat käskyjäsi.” Neh 1:5

Nehemia sai Jumalalta viisauden, mihin toimiin hän ryhtyi Jerusalemin tilanteen korjaamiseksi. Mitä voimme oppia Nehemialta omaan tilanteeseemme? Suosittelen lukemaan Nehemian kirjan ennen seuraavaa jumalanpalvelusta, niin sinullakin on silloin annettavaa yhteiseen keskusteluun aiheen tiimoilta. 

Jos haluat tulla sunnuntaina mukaan etäyhteydellä, niin laita viesti viimeistään lauantaina osoitteeseen jarkko.jokimies@svk.fi. Laitamme sinulle vastausviestinä linkin, jonka avulla pääset mukaan.